Over DoeDoos

Wat is DoeDoos?

Met de DoeDoos haal jij een pakket vol verrassende en veelzijdige materialen in huis die jou en je kinderen meeslepen in het moment. Door samen te knutselen, leer jij de verbeeldingswereld van je kind kennen en creëren jullie een momentje samen, weg van de drukte en weg van de schermen. De doos is gericht op 1 à 3 kinderen van 4 tot 12 jaar.
 
Wij leveren de DoeDoos aan jouw voordeur zodat jullie onmiddellijk aan het speelplezier kunnen beginnen.

Helemaal leuk: we breiden  het gamma regelmatig uit met een nieuwe DoeDoos, volg dus zeker ons aanbod!

Monsters uit een rioolputje, duistere geheimen en postduiven, … Elke DoeDoos speelt in op de verbeelding van je kind met een origineel thema en eenvoudige, levensechte materialen.

Maar vergis je niet, elk pakket is enorm veelzijdig en biedt meerdere speelfases. Bouwen, verzinnen en creëren: elke DoeDoos brengt de verbeeldingswereld van kinderen tot leven.


Speelplezier voor een grotere groep? 
Dat kan! 

Speciaal voor het werken met grotere groepen kinderen is er DoeDoos L en DoeDoos XL
DoeDoos L biedt speelplezier voor 8 tot 12 kinderen. Ideaal voor een feestje of een klein groepje kinderen. Met DoeDoos XL heb je voldoende materiaal voor groepen van 20 tot 30 kinderen. Zo kan je met de ganse klas of je kinderopvang initiatief aan de slag.

Of het nu is in de klas, in de opvang of op het speelplein, kinderen tonen zich als geboren onderzoekers.

Voelen, kloppen, knijpen, draaien, proppen, heffen, rollen, wrijven, … alles wat ze in hun handen krijgen proberen ze te manipuleren op ontelbare manieren. Met hoe iets eruit moet zien of het behalen van een resultaat, zijn ze allerminst bezig. Zonde van materiaal en tijd? Niets is minder waar. Al kliederend en morsende vinden er waardevolle processen plaats in het brein van jonge kinderen.  Ze experimenteren en verbeelden, vaardigheden die kinderen gemeen hebben met wetenschappers en kunstenaars. Ze laten je toe om out-of-the- box te denken en oplossingen te verzinnen voor nieuwe problemen. Vaardigheden die je maar beter in je toolbox hebt zitten in deze snel veranderende wereld!   

We bieden een uitgekiend assortiment levensechte, losse materialen aan waarmee naar hartenlust geëxperimenteerd kan worden. 

Het hele proces van verzamelen, ordenen en nadenken hoe je losse materialen aanbiedt, hebben wij met DoeDoos voor jou gedaan. Spelen en experimenteren met losse materialen was nog nooit zo gemakkelijk! Laat je inspireren door de materialen & geniet mee van wat jouw uitvinders allemaal ontdekken!

Misschien nog boeiend om weten: de DoeDoos is een product van de innovatie-organisatie Blenders vzw, die als sociale onderneming de winst die gemaakt wordt, opnieuw investeert in nieuwe impactvolle innovaties. 

Voor de eerste DoeDoos kunnen we rekenen op de waardevolle expertise en medewerking van ResourceLab, een onderdeel van WEB vzw.

Meer weten? Wij beantwoorden alvast enkele veelgestelde vragen.